Hoe hou ik mijn sieraden mooi?

 

Geen aanraking met water. Douche en zwem niet met je sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

Vrijhouden van parfum/crème. Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotion en haarspray.

Zweten. Doe je sieraden af als je weet dat je zwaar werk gaat verrichten of dat je gaat sporten. Zweet tast je sieraden aan en daarnaast is het zonde als je je sieraden verliest.

Doe je sieraden af voordat je gaat slapen. Sieraden slijten sneller als je ze blijft dragen en er bestaat een kans dat ze stuk gaan tijdens het slapen.

Goed bewaren. Het beste is om je sieraden te bewaren op een donkere en droge plek, bijvoorbeeld in een organza zakje of sieradendoosje. 

Verklein de kans op knopen. Sluit kettingen, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat in je sieraden.

Doe je sieraden als laatste om. Het beste is om sieraden pas als allerlaatste om te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens achter blijft haken tijdens het aankleden.

Vermijd grote druk. Vermijd te grote druk op armbanden van elastiek. Doe ze met beleid om, zodat de rek goed in het sieraad blijft en ze niet stuk gaan.

Kijk uit met chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.

Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen je sieraden verkleuren.